| 0 | | | | Weinig goede alternatieven voor bestaande producten Door de geringe vraag zijn er te weinig goede en goed betaalbare duurzame snackproducten | |
| 0 | | | | Duurzaamheid speelt nog veel te weinig binnen de doelgroep van cafetaria Veel klanten van cafetaria zijn weinig bezig met zaken als milieu, gezondheid, duurzaamheid. Het is lastig deze groep bewust te maken van de problematiek. | |
| 0 | | | | De meeste cafetaria eigenaars ontwikkelen geen visie over hun bedrijf Cafetaria eigenaars denken nauwelijks na over wat ze willen met hun bedrijf en daarmee ook niet over duurzaamheid. Zij zijn niet voorbereid op de veranderingen die plaats gaan vinden in de komende jaren. | |
| 0 | | | | Houdbaarheid van producten Veel goed eten moet worden weggegooid vanwege strenge wetgeving. Regels houden weinig rekening met de verantwoordelijkheid die goede ondernemers vanuit zich zelf al nemen. | |
| 0 | | | | Er wordt nog veel plastic gebruikt Er wordt nog veel gewerkt met plastic tassen, bekertjes en bakjes. Dit zorgt voor veel overbodig afval. | |
| 0 | | | | Doelgroep van cafetaria verandert De eisen van de generatie 20-30 jarigen zijn anders. Zij hebben meer interesse in gezond eten. | |