| 0 | | | | Industriele landbouw put grond, water en fossiele energiebronnen uit Grootschalige industriele landbouw is niet volhoudbaar op lange termijn. Toepassen van duurzame principes betekent voedsel produceren dichter bij de natuur en dichter bij mensen. Bovendien staan voedselveiligheid en gezondheid van consumenten onder druk door toepassing van schadelijke middelen en niet bewezen veilige technologie (pesticiden en GMO's) | |
| 0 | | | | Kan de stad de eigen bevolking voeden? De bevolkingsconcentratie in stedelijk gebied is hoog. In hoeverre kan een stad haar eigen bevolking voeden middels stadslandbouw? Oxford deed onderzoek: http://www.landshare.org/how-to-feed-a-city.html
In theorie en met aanpassingen kan het. Maar het achterland is hard nodig. | |
| 0 | | | | De wereld visstand daalt dramatisch Door dalende visstanden kan er op korte termijn onvoldoende vis gevangen worden voor consumptie, zeker als duurzaamheid het uitgangspunt is. Alternatieven zijn noodzakelijk. | |
| 0 | | | | Ook viskweek onder druk door dalende visstand Traditioneel voor voor kweekvis is ook vis. Met de dalende natuurlijke visstand komt zo ook productie van kweekvis onder druk. Er zijn nieuwe bronnen voor visvoer nodig. | |
| 0 | | | | Veel boeren gaan met pensioen Een aanzienlijk deel van de boeren is momenteel ouder dan 55 jaar en zal binnen nu en 15 jaar gaan stoppen. Wie nemen de bedrijven over? Lokale producenten (cooperaties?) of multinationals? | |
| 0 | | | | Hoe kan stadslandbouw voldoen aan eisen van voedselveiligheid? Stadslandbouwers zijn er in veel soorten, van goedbedoelende hobbyist tot semi-professionele eco-agrariers. Hoe bescherm je de voedselveiligheid bij een grote spreiding van kleine (huis)producenten? | |