Dit is een redactioneel organisatieprofiel dat door de Noorden Duurzaam webredactie wordt onderhouden.
Bent u Beijk Catering ? U kunt de redactie van deze pagina kostenloos overnemen. Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl. |
Algemene informatie
Locatie |
Potklei 8, Leek, gemeente Groningen, GR |
||
Aantal personen (categorie) |
250 tot 1000 | ||
Producten/diensten |
Cateringbedrijf in Groningen. | ||
Algemene beschrijving |
Beijk verzorgt catering in Groningen op een duurzame en verantwoorde manier. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische en fairtrade producten. Daarnaast wordt er uitsluitend samengewerkt met lokale leveranciers uit Groningen. Doordat Beijk catering kiest voor leveranciers uit Groningen, blijft de werkgelegenheid behouden in Groningen. |
||
Website |
https://beijkcatering.nl |
Missie |
Cultural Cookery - stichting Happy Gift
Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van Cultural Cookery - stichting Happy Gift.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl. |
Algemene informatie
Locatie |
Arie Biemondstraat 103, Amsterdam, gemeente Amsterdam, NH |
||
Aantal personen (categorie) |
|||
Producten/diensten |
Diner, netwerken, kennisuitwisseling, verdieping, duurzaamheid, VIP-spreker, vrijwilligers, viergangenmenu, Amsterdam, Drenthe. | ||
Diensten voor duurzame innovatie |
- Duurzaamheidsverslaglegging - Duurzaam inkopen - Congresorganisatie - Procesbegeleiding bij ketenoverleg |
||
Algemene beschrijving |
Stichting Happy Gift haalt met acties 'Happietaria' en 'Cultural Cookery' geld op voor goede doelen. Gasten worden met een diner, inhoud en een vip-spreker geprikkeld en geïnspireerd na te denken over duurzaamheid. Nu alleen in Amsterdam, straks ook in Drenthe! |
||
Website |
http://www.happietaria.nl |
||
Contactgegevens |
Stichting Happy Gift |
Missie |
Samenwerking is onmisbaar om een rechtvaardiger wereld te creëren. Stichting Happy Gift organiseert daarom acties waar iedereen een bijdrage aan kan leveren; het is belangrijk dat bedrijven, bestuurders, maatschappelijke organisaties en vrijwilligers elkaar weten te vinden. Cultural Cookery is een actie waarbij vrijwilligers een luxe lokaal diner bereiden, gasten aan tafel met elkaar in gesprek gaan over duurzaamheid en geïnspireerd worden door een spreker uit de duurzame sector. Per Cultural Cookery wordt een goed doel gekoppeld waar de opbrengst van die avond naar toe gaat. |
Restaurant.nl
Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van Restaurant.nl .
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl. |
Algemene informatie
Locatie |
Rengerslaan 8, Leeuwarden, gemeente Leeuwarden, FR |
||
Aantal personen (categorie) |
10 tot 50 | ||
Producten/diensten |
Restaurant, Nederlandse keuken, Duurzaam, Diervriendelijk, Seizoensproducten. | ||
Algemene beschrijving |
Restaurant.NL is het restaurant behorend bij Stenden university hotel waar u kunt genieten van de Nieuwe Nederlandse Keuken. Stenden university hotel en Restaurant.nl worden gerund wordt door jonge, enthousiaste studenten van de opleiding International Hotel Management. Onder begeleiding van praktijkinstructeurs doen zij ervaring op in deze ‘Real World Learning’ omgeving. |
||
Website |
http://www.restaurantwannee.nl/ |
||
Contactgegevens |
Telefoonnummer: 058-2441188 |
||
Inschrijfnummer KvK |
01102285
|
||
Organogram |
Missie |
Het (ervarings-) leerbedrijf, excellent geaccrediteerd en self supporting. Denken en werken volgens de principes van Real World Learning gericht op de (internationale) Hotelschoolstudent die persoonlijke ontwikkeling en uitdaging wel ervaren ten einde de optimale entree op de (interntionale) arbeidsmarkt te maken. Daarnaast is Stenden university hotel een duurzame werkgever die zorgt voor zijn medewerkers en hen uitdaagt tot maximale klantfocus en ontwikkeling |
||
LidmaatschappenLinks naar netwerken voor duurzame ontwikkeling waarbij Restaurant.nl is aangesloten. Zie ook Duurzaamheidsnetwerken. |
|
Inspanning mbt duurzaamheid - Wat wordt er nu gedaan?
OnderzoekIntern onderzoek naar duurzaamheid bij Restaurant.nl . |
Gebruik van duurzame, biologische en seizoensgerelateerde producten. In het bezit van een gouden green key certificaat. Er wordt goed gelet op afvalreductie en duurzame verlichting. Het streven is het verblijf van onze gasten zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken, maar ook zo milieuvriendelijk mogelijk. |
ProjectenKorte beschrijving van duurzaamheidsprojecten van Restaurant.nl . |
MSC-keurmerk, gouden green key, gebruik van fair-trade, seizoensproducten en streekproducten, waterbesparende toiletten, CO2 uitstoot compensatie. Bij iedere aanbesteding worden duurzaamheidscriteria toegepast die door de overheid zijn ontwikkeld. Stenden Hogeschool verwacht van haar leveranciers een proactieve en innovatie houding als het gaat om duurzaamheid. Het informeren van gasten over duurzaamheid, tevens worden de uitgangspunt aangaande duurzaamheid uitdrukkelijk meegenomen in de opleiding van duizenden studenten International Hospitality Management. |
Resultaten mbt duurzaamheid- Wat is er al bereikt?
CertificatenVoert deze systeem- of productcertificaten voor duurzaamheid. Zie ook het Noorden Duurzaam Overzicht Duurzaamheidscertificaten. |
- Green Key / Groene Sleutel |
Oliver van der Staal
Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van Oliver van der Staal.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl. |
Algemene informatie
Locatie |
onbekend, onbekend, gemeente Leeuwarden, FR |
Aantal personen (categorie) |
onbekend |
Producten/diensten |
Oliver van der Staal biedt uw catering, workshops en free consultancy. |
Algemene beschrijving |
Oliver van der Staal wil graag de duurzaamste chef van Nederland worden. Hij is zijn eigen bedrijf begonnen en doet vele dingen met eten op een duurzame manier. |
Website |
http://www.oliviervanderstaal.nl/ |
Contactgegevens |
De contactgegevens kunt u op de site vinden. |
Missie |
Zijn missie is om de duurzaamste chef van Nederland te worden. |
Goud Heerlijk
Algemene informatie
Locatie |
Nieuwe Ebbingestraat , Groningen, gemeente Groningen, |
Aantal personen (categorie) |
onbekend |
Producten/diensten |
Eetwinkel annex lunchcafé op een biologisch verantwoorde manier |
Algemene beschrijving |
Eat in, take away, make your own, alles onder een dak. |
Website |
http://www.goud-heerlijk.nl |
Contactgegevens |
Nieuwe Ebbingestraat 22 tel: 06-51554330 |
Missie |
Zo groen mogelijk, biologisch daar waar het kan omdat duurzaamheid net zo belangrijk is. |
Land van Kokanje
Dit is een redactioneel organisatieprofiel dat door de Noorden Duurzaam webredactie wordt onderhouden.
Bent u Land van Kokanje? U kunt de redactie van deze pagina kostenloos overnemen. Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl. |
Algemene informatie
Locatie |
Oude Boteringestraat 9, Groningen, gemeente Groningen, GR |
Aantal personen (categorie) |
onbekend |
Producten/diensten |
Restaurant en champagnebar |
Algemene beschrijving |
Wij hebben een mondiale keuken die gelijke aandacht heeft voor vlees, vis en vegetarische gerechten. |
Website |
http://www.landvankokanje.nl |
Contactgegevens |
info@landvankokanje.nl |
Missie |
Rode draad voor ons is het zo milieu, mens en diervriendelijk bereiden en aanbieden van onze producten. Zo hebben wij bijvoorbeeld enkel scharrelvlees, serveren wij vis volgens de Viswijzer en is al onze thee en koffie voorzien van het Max Havelaar logo. Ook is inmiddels een groot deel van onze wijnen van biologische oorsprong. (Bron: www.landvankokanje.nl) |
Green Meet*s
Algemene informatie
Locatie |
Erica, gemeente Emmen, DR |
Aantal personen (categorie) |
|
Producten/diensten |
Hotel en conferentieoord |
Algemene beschrijving |
"Groenste resort van Nederland" (http://www.greenmeets.nl/hotel/story) |
Website |
http://www.greenmeets.nl |
Contactgegevens |
Peelstraat 160, 7887 TM Erica, Drenthe |
Missie |
"Duurzaam is een begrip bij Green Meet*s. Wij hanteren de oorspronkelijke strekking: voor de lange duur. Alles wat we doen moet ertoe bijdragen dat de aarde en de natuur blijven bestaan. Eten, drinken, werken en recreëren mogen niet ten koste gaan van het milieu." (http://www.greenmeets.nl/hotel/story/duurzaamheid) |
Inspanning mbt duurzaamheid - Wat wordt er nu gedaan?
ProjectenKorte beschrijving van duurzaamheidsprojecten van Green Meet*s. |
eat2Be
Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van eat2Be.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl. |
Algemene informatie
Aantal personen (categorie) |
2 tot 10 |
Producten/diensten |
Biologisch fastfood |
Algemene beschrijving |
Fast food that loves you! |
Website |
http://www.eat2be.nl |
Contactgegevens |
Missie |
Lekker, snel én verantwoord voedsel in een moderne, schone omgeving. En dat voor een lage prijs. |
Inspanning mbt duurzaamheid - Wat wordt er nu gedaan?
OnderzoekIntern onderzoek naar duurzaamheid bij eat2Be. |
Aan de opening van de eerste vestiging is een onderzoeks- en voorbereidingsperiode van anderhalf jaar voorafgegaan waarin het 100% biologische menu is samengesteld. |
Duurzaamheidsdoelen |
Uitbreiding van het aantal vestigingen. |
Resultaten mbt duurzaamheid- Wat is er al bereikt?
ResultatenTastbare resultaten van duurzaamheidsbeleid bij eat2Be. |
Een volledige lijn fastfood, maar met een belangrijke ‘twist’: Dit fastfood is goed voor jezelf, goed voor de dieren en goed voor het milieu. Ons menu is 100% biologisch. |
CertificatenVoert deze systeem- of productcertificaten voor duurzaamheid. Zie ook het Noorden Duurzaam Overzicht Duurzaamheidscertificaten. |
- EKO |