Werkgebied | |
Beschrijving | De Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO), de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) en de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ondertekenden met het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) op 28 oktober 2009 een samenwerkingsovereenkomst voor de oprichting van het Platform Verduurzaming Voedsel. In dit Platform spannen zij zich gezamenlijk in voor de versnelling van de verduurzaming van de voedselketen. Het Platform richt zich enerzijds op de verduurzaming van de bedrijfsprocessen in de voedselketen en anderzijds op de uitbreiding van de omzet van het bestaande assortiment aan duurzame voedingsmiddelen en het aantal producten binnen dat assortiment (= opschaling). Verduurzaming wordt vorm te geven aan de hand van negen thema’s: waterverbruik, energieverbruik, CO2-reductie, transportreductie, afvalpreventie, dierenwelzijn, duurzame teelt, betrokkenheid medewerkers en eerlijke handel. (Bron: www.verduurzamingvoedsel.nl) |
Vorm | Informeel |
Status | Actief |
Website | |
Bestanden |