| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

Gisteren kreeg Minister Kamp het eerste exemplaar van het magazine Het tweede leven van gas uitgereikt. In het magazine wordt getoond hoe gas bijdraagt aan een duurzame energievoorziening, door technische innovaties zoals Power to gas en LNG in de transportsector. Door deze innovaties kan gas de rol van stabiele basis in een duurzame energievoorziening nog beter vervullen.

body

De ontwikkelingen rondom gas staan niet stil. Er wordt hard gewerkt aan de toepassing van gas in de transportsector, in de vorm van small scale Liquefied Natural Gas (LNG). Schepen en vrachtwagens worden door het gebruik van LNG als brandstof een stuk schoner, omdat er minder CO2, NOx en fijnstoffen vrijkomen dan bij andere brandstoffen . Ook Power to Gas is een goed voorbeeld van een innovatie die een belangrijke bijdrage kan leveren aan een duurzame energievoorziening. Met deze techniek wordt het overschot aan duurzame energie omgezet in waterstof, dat in het gastransportnet kan worden ingevoerd. We noemen dat ‘windgas’. Audi laat zien dat rijden op windgas een schoon en goed alternatief is voor elektrisch rijden, waarbij het rijcomfort beslist niet ter discussie staat.

Gas zal voor de verwarming van huizen en kantoren nog lang een belangrijke rol vervullen, in combinatie met decentrale energieopwekking. Het is en blijft de meest efficiënte verwarmer. ‘Slim gas in gebouwen’, noemen we dat. Tot slot besteedt het magazine ook aandacht aan de vergroening van gas door het bijmengen van biogas. Het geeft een boeiend overzicht van alle ontwikkelingen die gaande zijn, en de stappen die nog moeten worden gezet om daarvan een succes te maken.

Lees verder op:

 
Socials