"Het keurmerk Fair Produce garandeert dat de werknemers die hebben meegewerkt aan het verse product dat u in handen heeft, fair zijn behandeld. Dat wil zeggen: zijn betaald met een eerlijk loon volgens de Nederlandse wet- en regelgeving, beschikken over goede huisvesting en werken onder goede arbeidsomstandigheden.
Bedrijven in de champignonsector die het keurmerk Fair Produce mogen voeren, voldoen zelfs aan eisen die hoger zijn dan de wettelijke eisen. Daarmee maken ze een statement dat zij veel waarde hechten aan een sociaal personeelsbeleid.
Het keurmerk is ontwikkeld als gevolg van excessen op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Deze excessen hebben een negatief effect hebben op het imago van de champignonsector. En dat is zonde. De champignonsector is een bloeiende bedrijfstak die ons dagelijks voorziet in gezonde en lekkere producten.
Telers en handelaren die aantoonbaar werken volgens de normen kunnen zich met het Fair Produce keurmerk onderscheiden in de markt."
(Bron: website juli 2013)
Bijlage | Grootte |
---|---|
20130701_trouw_-_champignonkwekers_willen_ander_keurmerk.jpg | 846.05 KB |
20130701_vk_-_keurmerk_eerlijke_teelt_champigons_onder_vuur.jpg | 3.4 MB |